Coșul tău

Folosim tehnologia pentru tradiții vechi de milenii!

O scrisoare este o metodă elegantă de a te apropia de cei dragi, oricât de departe te-ai afla fizic de aceștia. 

Primele scrisori din istorie au aparținut unor mari oratori și filosofi Isocrate(436–338 î.Hr.), Platon(427-347 î.Hr.) și Aristotel(384-322 î.Hr.). Deși s-a considerat că acestea au fost primele scrieri expediate până atunci, scriitorul grec Hellanicos a studiat fenomenul și a stabilit că prima scrisoare, care a respectat regulile epistolare, a fost expediată chiar mai devreme de către fiica unui rege persan.

Scrisorile au devenit apoi din ce în ce mai populare. Era o metodă simplă de a comunica atât pentru cei din înalta societate cât și pentru oamenii de rând. Curând comunitatea cu rang înalt a introdus arta epistolară în educația de bază. În comunitatea medievală existau profesori de artă epistolară, numiți dictatori, care predau componența unei scrisori dar și moduri de adesare pentru salut și încheiere. 

Un alt lucru interesant de știut este ce materiale se foloseau înainte de apariția hârtiei. Popoarele din Asia au început să corespondeze prin tăblițe de argilă, considerându-le la îndemână, egiptenii au folosit papirusul(material asemănător cu hârtia produs dintr-o plantă), indienii și chinezii foloseau frunze de palmier iar grecii și romanii foloseau atât papirusul cât și tăblițe din ceară, acoperite de două sau mai multe coperți din lemn, expeditorii acestora ambalându-le la rândul lor în materiale rezistente și garantând pentru acestea până la destinație. 

Ne dorim ca aceste tradiții vechi să revină la viață deoarece considerăm trimiterea scrisorilor un dar de la strămoșii nostri care se va risipi curând.

Încercăm să îmbinăm aceste tradiții cu tehnologia și serviciile moderne. Nu doar daterită faptului că scrisorile pot ajunge astăzi dintr-o parte în cealaltă a lumii în doar câteva zile, dar aceste ajung și în siguranță și asta ne dă încredere.

Deși pe timpuri nu puteai garanta că scrisoarea ajunge la destinatar, astăzi din fericire nu ne mai facem astfel de griji. 

Inedito reînvie tradițiile! Fii alături de noi!