Coșul tău

Cum trimitem o scrisoare

Materiale necesare? 

Aveți nevoie doar de o felicitare, plină de gânduri frumoase, plic (de preferat cu clapetă adezivă), pix (cu care să scrieți cele mai frumoase urări) și timbru. 

Ce scriem pe plic? 

Plicul trebuie completat după următorul format: 

1. Stânga sus vor fi scrise informațiile despre expeditor și anume: numele complet, adresa completă și codul postal. Aceste informații sunt necesare în cazul în care plicul se întoarce la dumneavoastră. 

2. Dreapta jos vor fi scrise informațiile despre destinatar și anume: numele complet, adresa completă și codul poștal. 

3. Dreapta sus va fi lipit timbrul, fără de care scrisoarea dumneavoastră nu se poate expedia.

De unde achiziționăm timbrul și cât costa?

Timbrele valorice se achiziționează de la ghișeele poștale, din orice oficiu poștal. Costurile acestora diferă în funție de destinația plicului, de valoarea declarată și de modul de expediere, care poate fi simplu, recomandat, prioritar, cu expediere în mâna destinatarului, etc.. Pe plic pot fi atașate mai multe timbre care să acopere valoarea de expediere, în cazul în care nu aveți un singur timbru cu acea valoare. De exemplu pentru o expediție externă ce are un cost de peste 10 RON, pe plic puteți lipi 3 timbre cu valoare de 3,5 RON, până la atingerea pragului costului extern. 

Cum expediem? 

În cazul în care doriți să trimiteți plicul intern sau extern simplu, fără posibilitatea de urmărire a acestuia, plicul trebuie lăsat în una din cutiile poștale de culoare roșie pe care le găsiți în preajma oricărui oficiu. În cazul în care plicul trebuie trimis cu valoare declarată sau cu una din variantele ce vă dă posibilitatea să aflați stadiul expedierii, trebuie să mergeți la oficiul poștal și să completați un mic formular cu câteva date în urma căruia plicul este înregistrat în sistemul Poștei Române și poate fi urmărit până la destinație. 

 

Acestea fiind spuse, vă învităm să alegeți felicitarea preferată din gama noastră variată și să trimiteți cele mai frumoase gânduri familiei și prietenilor. 

În cazul în care aveți mai multe întrebări despre acest subiect ne puteți contacta pe info@inedito.ro sau pe rețelele de socializare! 

Vă dorim multă inspirație! #ofelicitaredelamare